Vi lever just nu i en tid som helt förändrar våra förutsättningar.

Som kyrka är vi en del av vårt samhälle och vill ta ansvar för vår bygd. Utifrån de nya lokala allmänna råden har vi beslutat om att tillfälligt ändra våra verksamheter.

 

På söndagarna kommer vi att sända gudstjänster från kyrkan. Dessa samlingar är inte öppna för besökare på plats, men du är förstås välkommen att delta via vår sida på Facebook. Scouterna (som är en verksamhet för för barn födda efter 2005 som den gräns de allmänna råden anger) kan fortsätta att ses när vädret tillåter att vi är utomhus. I övrigt ställer vi in alla verksamhet i kyrkan.

Har du frågor om detta, så kontakta gärna församlingens pastor Jonas Lundkvist på jonas@navesta.se eller på 0730-288 623

Församlingens gåva till ett samhälle är ett hoppfullt perspektiv, bön och möjlighet till gemenskap. Vi är fortfarande församling, även om vi just nu måste vara det på ett annat sätt. Därför vill vi uppmuntra varandra att under den här perioden:

  • Ta dig tid att läsa eller lyssna på texter och tankar som ger din tro och ditt hopp näring.
  • Be för människor du har omkring dig och för människor inom vården – både de som vårdar och de som vårdas.
  • Visa omsorg genom att inte ses. Det är till exempel inte rätt tid just nu att bjuda hem någon annan på middag. Men det är verkligen rätt tid att slå någon en signal, att skicka ett sms eller sätta upp en lapp i fönstret med glada hälsningar till de som passerar.