kyrksalenI Nävestakyrkan möts vi på olika sätt varje söndag för att dela tro och liv.

Det enklaste sättet att förstå hur vi firar gudstjänst är förstås att komma och vara med, men ibland är det skönt att veta vad man kommer att möta.

Det finns två dörrar in i kyrkan, och båda går bra att använda för att gå in. När du hängt av dig kläderna så möter du säkert någon som är på väg att fixa något inför gudstjänsten eller inför fikat efteråt. I gudstjänstrummet sitter det både små och stora barn, en och annan tonåring, deras föräldrar, sådana man skulle kunna kalla medelålders och någon pensionär. Barnen är med en liten stund i början sedan går de ut till sin egen samling, och några av föräldrarna följer med.

Tre saker vi tror man känner om man deltar i våra gudstjänster är enkelhet, glädje och närhet. Det är liksom inte så mycket krusiduller. Vi är en ganska liten församling och just därför kan vi låta det vara enkelt. Och vi tror på en Gud som ger oss anledning att vara glada. Så vi skrattar gärna. Ibland bubblande. Ibland med ett leende. Inte för att vi inte har något att vara ledsna för, för det har vi också nu och då. Men för att det liksom finns en glädje att dela gemenskapen med varandra och Gud. När de första kristna delade berättelserna om Jesus så kallades det för evangelium, ett ord som betyder Glatt budskap. Och så detta med närhet. Dels är vi nära varandra i betydelsen att vi ser varandra och det finns alltid utrymme för den som vill att säga något som man vill att andra ska be för, men också en närhet till Gud. Hur du upplever det kan vi förstås inte säga, men vi själva upplever ofta att Guds Ande rör vid oss på olika sätt när vi sjunger, ber och lyssnar när någon delar något ur Bibeln.

Efter gudstjänsten (som ofta håller på ungefär en timme) går vi ut tillsammans i cafédelen och fikar och prata tills vi känner att det är dags att gå hem och äta lunch.

Alla är välkomna på gudstjänst. Oavsett om man kallar sig kristen eller inte. Det kostar inget (och det kommer ingen kollektbox som du ”borde” lägga pengar i).

Vill du komma, men funderar över  något så hör gärna av dig till vår pastor så kan vi både svara på frågor och ordna så att någon möter dig när du kommer om du vill det.